طراحی رستوران مدرن،کانکریت متفاوت ترین فوت کورت لواسان!

نویسنده : ثمینا فراهانی | تاریخ انتشار : ۴ دی ۱۳۹۶

طراحی رستوران مدرن کانکریت در سه سطح صورت گرفته است. طبقه منفی برای فعالیت های خدماتی مانند آشپزخانه، اتاق خدمه و سرویس بهداشتی و طبقه همکف و نیم طبقه سالن های اصلی پذیرایی در نظر گرفته شده است که در ادامه به بررسی بخش های مختلف آن می پردازیم.

معماری: در طراحی رستوران کانکریت، تیم طراحی به سرپرستی حامد بدری احمدی با چالش رهایی از تجارب و چارچوب مفهومی پیشین برای طراحی فضایی با کاربری خاص به عنوان رستوران مواجه بود، در همین راستا در طول دوره طراحی سعی بر آن شد که ساختمان اصلی پروژه به یاد ماندنی و خاطره انگیز شود و با معماری داخلی خاص به کاربران این امکان داده شود که برای جست و جوی در بخش های مختلف پروژه آزاد باشند و نسبت به کشف بخش های مختلف این رستوران ترغیب شوند؛ به همین منظور در این مطلب از ihome  قصد داریم شما را با جزییات بیشتری از این پروژه که برنده بيست و ششمين دوره جايزه جامعه جهاني معماری از نگاه داوران و اعضا نیز شده است آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

طراحی رستوران مدرن کانکریت

مشخصات عمومی طراحی رستوران کانکریت

  • نام پروژه: رستوران کانکریت
  • موقعیت: لواسان، تهران، ایران
  • دفتر معماری: استودیو بوژگان
  • معمار ارشد: حامد بدری احمدی
  • تیم طراحی: ندا وزیری، فاطمه شریعتی، پرستو پیرای، هانیه صفری، کاوه دادگر
  • مساحت پروژه: 540 متر مربع
  • سال پروژه: 1396
  • سازندگان: استودیو هنر فرزانه، کاشی تبریز، شیشه ونوس
  • تاسیسات الکتریکی و مکانیکی: آرش مجابی
  • مشاور سازه: سیاوش صدیق
  • کارفرما: محمود ضوئی
  • عکاسان: استودیو دید، علی دقیق
  • جوایز: برنده بيست و ششمين دوره جايزه جامعه جهاني معماری از نگاه داوران و اعضا

طراحی رستوران مدرن کانکریت

اهداف طراحی رستوران کانکریت

در طراحی این پروژه یک هدف مشخص وجود داشت: طراحی رستوران با بودجه محدود و در کنار بلوار اصلی. سایت آنالیز اولیه این نتیجه را نشان داد که یک ایده چرخشی در قسمت شمال شرقی در واکنش به ترافیک بلوار اصلی ایجاد شود که ورودی اصلی ساختمان را نیز خلق کند. ما به صورت خودآگاه استفاده کنندگان را از بلوار اصلی به سوی دره هدایت می کنیم که منجر به ورود آنها به ورودی پروژه خواهد شد. در حقیقت کاربران پروژه را مجبور می کنیم که در اطراف ساختمان حرکت کرده و آن را جستجو کنند. در واقع ورودی اصلی بنا در زیر ساختمان شکل گرفته است.

طراحی رستوران مدرن کانکریت

به جهت تاکید بر ورودی و خلق مفهوم متفاوت و تاثیرگذار برای آن، این بخش از روی زمین جدا شده و بصورت یک نیم طبقه قرار گرفته است. در طول فرآیند طراحی، سعی بر آن بود که معماری را درون سازه و بصورت یک پیکربندی فضاسازی کنیم. عناصر مکانیکی و سازه ای expose، برای فرم دهی تمام ساختمان مورد استفاده قرار گرفته شده است. یکی از اهداف این پروژه برجسته سازی نقش اصلی سازه در طراحی بوده است. با توجه به بودجه محدود، متریال گران قیمت و غیر ضروری و اضافی از فرآیند طراحی حذف شد.

طراحی رستوران مدرن کانکریت

چالش های طراحی رستوران کانکریت

تصمیم گیری در مورد پروژه رستوران پیچیده است. برخی مسائل مانند بودجه محدود و کمبود تجربه های تکنولوژیکی، فرآیند را برای ما سخت تر نیز کرد. با وجود آنکه این پروژه بعد از ساخت کاملا بی عیب و نقص نیست، نتیجه ای که حاصل شد ایده ما را به خوبی نشان می دهد.

طراحی رستوران مدرن کانکریت

روند طراحی رستوران کانکریت

پروژه رستوران کانکریت در سه سطح طراحی شده است. طبقه منفی برای فعالیت های خدماتی مانند آشپزخانه، اتاق خدمه و سرویس بهداشتی در نظر گرفته شده است. طبقه همکف و نیم طبقه سالن های اصلی پذیرایی هستند. سعی شده است سیرکولاسیون و مسیر به عنوان فضایی منحصر به فرد طراحی شود. این بخش علاوه بر نقش اصلی که در ارتباط بین بخش های مختلف ایفا می کند، تجربه نابی را نیز برای استفاده کنندگان از فضا در ذهنشان باقی می گذارد.

طراحی رستوران مدرن کانکریت

طراحی سازه رستوران کانکریت

سیستم سازه پروژه رستوران کانکریت از دیوار باربر برشی بتن مسلح و نیز سقف از نوع پوشش بتنی پس تنیده است. عناصری مانند شیشه، سرامیک در کفپوش و نیر عناصر تاسیساتی در قسمت های کلی پروژه به چشم می خورد. در برخی قسمت های رستوران و نیز در طراحی ورودی آن، از کاشی های دست ساز رنگی استفاده شده است. همچنین در قسمت ورودی، حوضی هندسی به چشم می خورد که بر جذابیت فضای پروژه افزوده است.

طراحی پلان رستوران مدرن

طراحی پلان رستوران مدرن

طراحی پلان رستوران مدرن

طراحی مقطع رستوران مدرن

بررسی پلان و مقطع رستوران کانکریت

اگر شما هم از طراحی رستوران کانکریت لذت بردید و دوست دارید با جزییات بخش های دیگر آن آشنا شوید می توانید با بررسی پلان و مقطع آن به سادگی با جزییات بیشتر این فضای مدرن و شگفت انگیز آشنا شوید.

گالری تصاویر رستوران کانکریت

اگر دوست دارید با طراحی های برجسته ی ایرانی بیشتر آشنا شوید، کانال تلگرام آی هوم را از دست ندهید!

منبع: Archdaily |ترجمه شده در  تحریریه وبسایت ihome.ir

برچسب ها : استدیو معماری بوژگان , برگزیده , حامد بدری احمدی , دکوراسیون داخلی رستوران , رستوران کانکریت , طراحی پلان رستوران , طراحی داخلی رستوران مدرن , گلچین , نمای بیرونی رستوران ,

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *